02.10.2012

pasta z soczewicy i białego sera

Pasty do chleba zrobione w domu są nieporównywalnie lepsze od tych sklepowych. Ostatnio rzadko jemy pieczywo, ale jeśli się już pojawia, to robię pasty z tego na co akurat mamy ochotę. Przynajmniej wiem, co jem i moge doprawić po swojemu. Dzisiaj zapraszam na pastę z soczewicy i białego sera.

Pasta z soczewicy i białego sera
Składniki:
  • kostka białego chudego sera
  • 1/2 szklanki czerwonej soczewicy
  • 2 suszone pomidory z zalewy
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Soczewicę ugotowałam wg przepisu na opakowaniu. Kiedy wystygła wszystkie składniki wrzuciłam do malaksera i zmiksowałam na gładką pastę, doprawiłam do smaku solą i pieprzem.

3 komentarze:

  1. Ciekawa jestem smaku takiej pasty, nigdy nie jadłam takiego połączenia.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, jest naprawdę pyszna. Ja uwielbiam smak soczewicy, a tutaj jest on świetnie wkomponowany :)

      Usuń
  2. biorę przepis i robię, na bezmięsny piątek mego lubego jak znalazł :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...