06.02.2013

pasta z wędzonej makreli. dietetyczna

Uwielbiam pastę z wędzonej makreli. Ale taką bez majonezu, czy śmietany. Tym razem zrobiłam ją jeszcze bardziej dietetyczną i antycholesterolową. Zjadamy ją na kanapkach, albo wyjadamy łyżeczką. 

Pasta z wędzonej makreli
Składniki:
  • mięso z 250g wędzonej makreli
  • pół czerwonej cebuli
  • 250g chudego lub półtłustego twarogu
  • białka z ugotowanych 5 jaj
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Makrelę dokładnie obrałam, upewniłam się, że w mięsie nie ma żadnej ości. Tak przygotowaną połączyłam z drobno posiekaną cebulą, twarogiem i pokrojonymi w kosteczkę białkami jajek. Wszystko doprawiłam do smaku i wymieszałam na pastę.

6 komentarzy:

  1. Lżejsza i zdrowsza wersja. Bardzo fajny pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  2. też bardzo lubię domowe pasty:)

    OdpowiedzUsuń
  3. idealna! kocham takie smaki <3

    OdpowiedzUsuń
  4. ja też zawsze robię z twarożkiem...polecam też dodać suszone pomidory:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...