15.10.2012

Najlepszy farsz do naleśników z gotowanym mięsem.

Co zrobić z gotowanego mięsa, które zostało np. z rosołu? Farsz do naleśników! Ten wyszedł doskonały, na pewno najlepszy jaki kiedykolwiek udało mi się stworzyć. Co najśmieszniejsze, był też najłatwiejszy i najszybszy w przygotowaniu :) Ugotowane mięso z kurczaka, pikantny ser i pomidor, wszystko to zapakowane w naleśnik i ugrillowane - najlepiej!

Grillowane naleśniki z gotowanym mięsem z kurczaka
Składniki na farsz do 8 średnich naleśników:
  • mięso z 4 podudzi z kurczaka
  • 3/4 szklanki pikantnego żółtego sera startego na grubych oczkach
  • 1 pomidor
  • posiekany szczypiorek
  • 1,5 łyżeczki przyprawy do fajitas
  • 8 naleśników, np. zrobionych według tego przepisu
Sposób przygotowania:
Mięso rozdzieliłam na kawałki, dodałam do niego starty ser, pokrojonego w drobną kostkę pomidora, posiekany szczypiorek i przyprawę do fajitas. Całość dokładnie wymieszałam. Farszem nadziewałam naleśniki, a następnie grillowałam je z dwóch stron przez kilka minut.

7 komentarzy:

  1. wygląda bardzo apetycznie,
    pozdrawiam ciepło!,
    Szana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. naleśniki a'la wraps.super pomysł,wyglądają bardzo apetycznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Ser i kurczak, tak, to pyszne połączenie :) Śmiało mogę je nazwać jednym z najlepszych

    OdpowiedzUsuń
  4. nie jadłam nigdy takich naleśników, muszą być smaczne

    OdpowiedzUsuń
  5. hm nie nadziewałam nigdy wrapa mięsem rosołowym...fajny pomysł! zapisuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. wspaniale wyglądają te naleśniki - akurat dla mnie na jutrzejszy obiadek :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...