Pasty do chleba zrobione w domu są nieporównywalnie lepsze od tych sklepowych. Ostatnio rzadko jemy pieczywo, ale jeśli się już pojawia, to robię pasty z tego na co akurat mamy ochotę. Przynajmniej wiem, co jem i moge doprawić po swojemu. Dzisiaj zapraszam na pastę z soczewicy i białego sera.
Pasta z soczewicy i białego sera
Składniki:- kostka białego chudego sera
- 1/2 szklanki czerwonej soczewicy
- 2 suszone pomidory z zalewy
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Soczewicę ugotowałam wg przepisu na opakowaniu. Kiedy wystygła wszystkie składniki wrzuciłam do malaksera i zmiksowałam na gładką pastę, doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Ciekawa jestem smaku takiej pasty, nigdy nie jadłam takiego połączenia.
OdpowiedzUsuńPolecam, jest naprawdę pyszna. Ja uwielbiam smak soczewicy, a tutaj jest on świetnie wkomponowany :)
Usuńbiorę przepis i robię, na bezmięsny piątek mego lubego jak znalazł :)
OdpowiedzUsuń