Dosyć często korzystam z gotowych mieszanek sałat. Ładnie wyglądają, dobrze smakują i skracają czas przygotowania posiłku. Od jakiegoś czasu chętnie jemy sałatki obiadowe z mięsem. Dzisiejsza jest z wołowiną marynowaną w przyprawie tandori. Pycha!
Sałatka z wołowiną
Składniki na 2 duże porcje:
- mieszanka sałat
- 1 pomidor
- 1/3 opakowania sera typu feta
- 2 kromki chleba tostowego
- 300g wołowiny
- 34 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki musztardy
- łyżeczka majonezu
- sól
- przyprawa tandori masala
Chleb tostowy pokroiłam w kostkę i podpiekłam do zrumienienie na patelni grillowej. Zamarynowane wcześniej, pokrojone na kotlety, mięso wołowe ugrillowałam i pocięłam na paseczki. Na talerzach ułożyłam sałatę, pomidora, pokrojoną w kostkę fetę, polałam dressingiem zrobionym z oliwy, majonezu i musztardy. Posoliłam i dodałam mięso oraz grzanki.
Fajna propozycja na lunch do pracy.
OdpowiedzUsuńJa bym się chyba nie odważyła wziąć tak aromatycznej sałatki na uczelnię. No, chyba, że jadłabym w parku :)
OdpowiedzUsuńAle propozycja na obiad bardzo smaczna.