11.04.2012

Naleśniki z farszem szpinakowo-serowym

Lubicie szpinak? Ja uwieelbiam. Musi być z czosnkiem i musi być z serkiem. Najbardziej smakuje nam zapakowany w naleśniki albo oblepiający spaghetti. Świeży mogę jeść nawet surowy.

Naleśniki z farszem szpinakowo-serowym




























Składniki (farsz na 25 naleśników):
  • 150g świeżego szpinaku
  • 2 paczki szpinaku mrożonego - brykiet (po 450g)
  • 400g serka topionego gouda
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania:
Na maśle przysmażyłam umyty szpinak, dodałam czosnek, szpinak mrożony i dusiłam ok 15 minut. Po tym czasie dodałam przyprawy, serek pokrojony w kostki i całość dusiłam do rozpuszczenia się serka. Gotowy farsz nakładałam na naleśniki, zawijałam i grillowałam na patelni. Smacznego :)


7 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...