Pasta twarogowa z czosnkiem niedźwiedzim
Składniki:
- 200g białego chudego sera
 - 2 garście słonecznika
 - 20 listków czosnku niedźwiedziego
 - 4 łyżeczki jogurtu naturalnego
 - sól morska do smaku
 
Wszystkie składniki wrzuciłam do malaksera i zmiksowałam do pastę o odpowiadającej mi konsystencji, czyli taką nieco do pochrupania ;) 
Zakupiłam niedawno paczuszkę czosnku niedźwiedziego suszonego i nie miałam jeszcze pomysłu co z nim zrobić. Wprawdzie u Ciebie są listki czosnku niedźwiedziego ale mam nadzieję, że taki suszony też się nada.
OdpowiedzUsuńWidzę amatorkę czosnku niedźwiedziego:)
OdpowiedzUsuńJa dodaję suszony do wszystkiego prawie, tak jak świeży:)Prawie w każdym moim przepisie jest, aż ktoś mi się spytał co to za przyprawa, że ją wszędzie dodaję;)