Jak już kiedyś wspominałam, najbardziej smakują nam domowe smarowidła do kanapek. Tym razem obdarowana czosnkiem niedźwiedzim postanowiłam połączyć go z białym serem i słonecznikiem. Efekt - pyszności!
Pasta twarogowa z czosnkiem niedźwiedzim
Składniki:
- 200g białego chudego sera
- 2 garście słonecznika
- 20 listków czosnku niedźwiedziego
- 4 łyżeczki jogurtu naturalnego
- sól morska do smaku
Wszystkie składniki wrzuciłam do malaksera i zmiksowałam do pastę o odpowiadającej mi konsystencji, czyli taką nieco do pochrupania ;)
Zakupiłam niedawno paczuszkę czosnku niedźwiedziego suszonego i nie miałam jeszcze pomysłu co z nim zrobić. Wprawdzie u Ciebie są listki czosnku niedźwiedziego ale mam nadzieję, że taki suszony też się nada.
OdpowiedzUsuńWidzę amatorkę czosnku niedźwiedziego:)
OdpowiedzUsuńJa dodaję suszony do wszystkiego prawie, tak jak świeży:)Prawie w każdym moim przepisie jest, aż ktoś mi się spytał co to za przyprawa, że ją wszędzie dodaję;)