27.03.2012

twarożek czosnkowo słonecznikowy

Jak już kiedyś wspominałam, najbardziej smakują nam domowe smarowidła do kanapek. Tym razem obdarowana czosnkiem niedźwiedzim postanowiłam połączyć go z białym serem i słonecznikiem. Efekt - pyszności!

Pasta twarogowa z czosnkiem niedźwiedzim

Składniki:
  • 200g białego chudego sera
  • 2 garście słonecznika
  • 20 listków czosnku niedźwiedziego
  • 4 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • sól morska do smaku
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzuciłam do malaksera i zmiksowałam do pastę o odpowiadającej mi konsystencji, czyli taką nieco do pochrupania ;)

2 komentarze:

  1. Zakupiłam niedawno paczuszkę czosnku niedźwiedziego suszonego i nie miałam jeszcze pomysłu co z nim zrobić. Wprawdzie u Ciebie są listki czosnku niedźwiedziego ale mam nadzieję, że taki suszony też się nada.

    OdpowiedzUsuń
  2. Widzę amatorkę czosnku niedźwiedziego:)
    Ja dodaję suszony do wszystkiego prawie, tak jak świeży:)Prawie w każdym moim przepisie jest, aż ktoś mi się spytał co to za przyprawa, że ją wszędzie dodaję;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...