12.05.2012

ekspresowe serniczki budyniowe

Cały tydzień nie jadłam nic słodkiego. Dzisiaj należała mi się więc mała nagroda. Tyle, że ciast piec nie umiem, a na kupione słodkości nie miałam ochoty. Od rana na durszlaku pojawiło się tyle serników, że nie mogłam się oprzeć wizji czegokolwiek serowego. A, że w lodówce czekała kostka białego sera...

Budyniowe serniczki


 Składniki:
  • 200g chudego białego sera
  • 1 jajo
  • 4-5 łyżeczek cukru
  • 3 łyżeczki budyniu waniliowego w proszku
  • 2 łyżeczki dżemu malinowego
  • olej
Sposób przygotowania:
Ser rozgniotłam widelcem, połączyłam z jajkiem, cukrem i budyniem. Foremki do zapiekania wysmarowałam olejem, rozłożyłam do nich przygotowaną masę. Na wierzchu rozsmarowałam dżem malinowy. Piekłam 25 minut w nagrzanym do  160 stopni piekarniku. Po tym czasie zmniejszyłam temperaturę do 120 stopni i piekłam jeszcze 7 minut.



5 komentarzy:

  1. Pysznie! Zjadłabym sobie;) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. ależ genialny pomysł na deser ekspresowy!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawe, bo u mnie też dziś sernik:P Wyjątkowo pyszny wyszedł;) A Twój piękny!

    OdpowiedzUsuń
  4. Zabawne, bo u mnie też dziś sernik:) Pyszny wyszedł. Twój piękny!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...