17.05.2012

Schab przeplatany boczkiem

Moje podniebienie nie może znieść panierowanych schabowych. W sumie w ogóle nie może znieść panierki. Ale schab sam w sobie smaczny jest, a jeszcze podrasowany przez mamę boczusiem... Fajny efekt z prostych składników.

Schab przeplatany boczkiem


Składniki:
  •  kotlety schabowe
  • długie paski boczku wędzonego
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
  • olej
Sposób przygotowania:
W rozbitych kotletach mama zrobiła po 4 równoległe nacięcia, przez które przełożyła plastry boczku. Posmarowała je musztardą, posoliła, dodała pieprzu i smażyła z dwóch stron do przyrumienienia. 

3 komentarze:

  1. takiego kotleta jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Justysia // mmmm musialo pysznie smakowac :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...